Sunda Trendy

Kasep, bageur nu hente sangaja maos ieu blog gera cuang titenan mangsa kiwari nu loba bisan nggunakeun basa, aya istilah basa gaul, basa prokem, basa naon we lah nu kadang narik ati kanggo nyobian nggunakeunna.. Ih asa ku trendy pami tiasa ngobrol nyambung jeng basa nu aya di sakuriling urang.

Basa sunda tos kapinggirkeun duka bet kunaon sigana mah tos teu dianggap trendy deui.

Padahal mun urang nyobian ngobrol sunda satiasa-tiasa asa karaos reuseup, urang ngobrol bet asa caket, bet asa jeung dulur saindung (punteun sanes nyapirakeun nu janten bapa, da istilahna teh pami garis hirup sok disebat indung, teu aya istilah kakek moyang nu aya ge nenek moyang)

Tah dina rereged kitu jelas-jelas ti zmn baheula oge indung teh jadi tempat munjung, tong sagawayah pami nyarios kanu janten indung bisi jadi mamala ka urang.

Eh kanaon bet ngeleyed tina jalur pan ieu teh nuju ngulas basa. Aya samentawis urang sunda nu rada rewel, cenah cik ari ngobrol ku basa sunda teh nu sarimbag jeng aturan. Cek pamangging kuring keun wae nu peunting urang janten tiasa bangga nggunakeun basa sorangan, leres hentena mah da pasti bakal nyorang saalit-saalit, pami rasa bangga ku basa tos nyantel dina ati.

Loba urang sunda nu salit ge teu tiasa basa sunda malih langkung ngahelas teu ngarti naon nu diobrolkeun. Cek pamanggih sim kuring eta teh kumargi waktos ngangge basa sunda mung dilepatken wae hente nyobi dilelempeng ku cara nu fleksible da pami budak ngora mah siga kayu nu renggas atuh pami dipaksaken sataker tanaga sok gampil beulah tach malah teu nyambung.

Karaos ku sim kuring oge. Ayeuna so teh nyobian ngobrol sunda mung ku alesan sono wae ku basa. Sanes ku hoyong janten ahli dina basa. Langkung ti eta mah sih kahoyong mah basa sunda janten basa gaul..

He…

 

🙂 🙂 🙂

Responses

  1. sampurasun ka nu ngageugeuh dina ieu blog. panuju pisan abdi mah, deuk nyaan da….


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: